VNG

De Vereniging van Nederlandstalige Geocachers (VNG) wil authentieke cachers zoveel mogelijk plezier laten beleven aan hun hobby. Het motto is ‘Geocaching zonder Grenzen’ ofwel: wég met het denken in hokjes. Alle geocaching-sites (GC, QC, TC) komen aan bod, want elke site heeft zijn sterke kanten. Profiteer van het totaaloverzicht op www.metacaching.nl.

Lid worden

Iedere cacher kan lid worden van de VNG. Meld je aan via onderstaande link en maak 10 euro over op rekening 452304113 t.n.v. C.R. Peeters in Eindhoven. Vemeld bij de betaling VNG en je accountnaam. Zodra de betaling binnen is ben je officieel lid en kun je posten en meebeslissen in het besloten gedeelte van het forum. Je kunt je hier  aanmelden als lid.

Meer over de VNG
Het idee voor een metasite met metabase ontstond op 7 januari 2009 in de nieuwsgroep nl.hobby.geocaching . Het domein www.metacaching.nl kwam beschikbaar op 9 februari 2009 en een week later werd begonnen met de website. In een paar weken werd alles op alles gezet om de site op 1 maart 2009 open te kunnen stellen. Onmisbare bijdragen aan de totstandkoming van MetaCaching.nl zijn geleverd door KarelKraak (concept en vormgeving) en Team Aragorn (concept en tekst).

Verantwoordelijk voor het dagelijks beheer van de metasite zijn:
  • Anc(h)or - programmatuur
  • GeoWolf - programmatuur, teksten
Verspreid over de Benelux zijn Keurmeesters actief, die controleren of in hun regio geplaatste caches in aanmerking komen voor het Keurmerk.  Zij doen dit op eigen initiatief en gelegenheid en ook wanneer een cache ter keuring wordt aangemeld via de optie 'Keuren' in het bovenstaande hoofdmenu. Wil je ons team versterken, bijvoorbeeld als Keurmeester of programmeur, dan is een mailtje meer dan welkom.

Metabase en metasite zijn eigendom van de Vereniging van Nederlandstalige Geocachers (VNG). Geocachers, die lid zijn van de VNG, beheren en bekostigen de metabase gezamenlijk en bepalen in overleg hoe de metasite wordt uitgebreid.

Het bestuur van de vereniging zal democratisch worden gekozen en in jaarverslagen verantwoording afleggen aan de leden. Naast het beheren van metabase en metasite kan de VNG nog veel meer gaan doen voor àlle authentieke cachers. De leden beslissen hierover. Te denken valt aan contacten met de media, overleg met overheidsinstanties en natuurbeheerders, en het organiseren van evenementen om beginnende cachers op weg te helpen. Een gezamenlijk inkoopbeleid staat ook op de agenda. Wat kost de nieuwste GPSr nog als de VNG er 100 tegelijk voor leden aanschaft?

Op www.metacaching.nl laat de VNG zien waar de vereniging voor wil staan. Gebruik van de metasite is gratis maar voor niets gaat alleen de zon op. Het kost geld om de site in de lucht te houden en om meer verenigingsactiviteiten op poten te zetten. Sta je achter de ideeën van de VNG, word dan lid! Het lidmaatschap kost 10 euro per jaar. Leden hebben het recht om mee te beslissen over de activiteiten van de VNG. Je krijgt dus iets terug voor je contributie.

Wil je graag op de hoogte blijven van alle nieuwtjes over de metasite en de Vereniging van Nederlandstalige Geocachers? Meld je dan aan voor de MetaWijzer, de nieuwsbrief van de VNG. Hij komt in principe één keer per maand uit. Alle nieuwsbrieven kun je nalezen in de Leeshoek.

Meer weten over de VNG? Aarzel dan niet om contact  met ons op te nemen.
Actieve bezoekers Niet ingelogd, Log in