Welkom bij MetaCaching.nl! Wil je profiteren van alle functies en faciliteiten, dan alsjeblieft Aanmelden of Registreren.

Notificatie

Icon
Error

Uitdunnen/personaliseren Metabase
GeoWolf
#1 Gepost : woensdag 28 december 2011 23:00:40(UTC)
GeoWolf

Rang: Administration

Groep: Administratie, Geregistreerd, MC Lid, Keurmeester
Lid sinds: 22-2-2009(UTC)
Berichten: 394
Man
Locatie: Nuenen

Bedankjes: 2
Werd 4 maal bedankt in 3 bijdrage(n)
MetaCaching slankt af. En dat geldt vooral voor de Metabase, die door 4,5 miljoen logjes was uitgedijd tot kolossale proporties. Daarmee waren ook de kosten van webhosting explosief gestegen. Kosten, die bij lange na niet worden gedekt door de opbrengsten uit contributies en donaties. En dat terwijl de Metabase in de eerste plaats is bedoeld voor het opslaan van de kenmerken van caches.

Om de omvang van de Metabase te reduceren tot een hanteerbaar formaat zijn de meeste logjes verwijderd. Dat heeft uiteraard gevolgen voor functies en statistieken die op logjes zijn gebaseerd. Zo geven banners niet langer het juiste aantal vondsten weer, tenzij een gebruiker zijn logjes zelf heeft toegevoegd door het uploaden van een GPX-bestand. In plaats van dat de Metabase is uitgedund, zou je ook kunnen zeggen dat deze in gepersonaliseerd. Wie waarde hecht aan gegevens omtrent logjes, kan deze zelf toevoegen. De mogelijkheid om caches te waarderen blijft bestaan, evenals de FTF ranglijst.

Het MC team
Leden die dit onderwerp bekijken
Guest
Spring naar forum  
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet reageren op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen enquêtes opstellen.
Je kunt hier geen enquêtes invullen.