Beoordeel een geocache

MetaCaching heeft het meest uitgebreide en verfijnde waarderingssysteem voor geocaches. Met dit systeem kun je caches op onderdelen beoordelen, zoals de beschrijving, de route en de uitvoering van de container.

Tevens kun je zoeken  op basis van waarderingen en kun je een banner op jouw cachepagina zetten om te tonen hoe jouw cache wordt gewaardeerd.

Waardeer een cache op onderdelen


Zorg dat je ingelogd bent bij Metacaching.nl en dat in je Metacaching profiel  de alias(sen) zijn vermeld die je gebruikt bij GC/QC/TC. Ga vervlogens naar Beoordeel een cache  en voer het WayPoint in van de cache die je wilt beoordelen.

Weet je het Waypoint niet meer? Ga dan naar Gevonden caches voor een overzicht van de door jou gevonden caches. Hier kun je elke vondst ook beoordelen. Is het overzicht niet compleet, maak dan GPX file met jouw logjes en upload deze. Het programma ondersteunt een Pocket Query van GC en een GPX-bestand van GSAK. Logjes van QC worden automatisch doorgestuurd en in de database opgenomen.

Je kunt een geocache op 3 onderdelen waarderen:
- de beschrijving; wat vind je van het thema of het verhaal?
- de route; beoordeel de wandeling en de waypoints onderweg
- de container; waardeer de uitvoering, verstopmethode en inhoud.

Waardeer de onderdelen op een schaal van 1 t/m 5, waarbij 1 de laagste en 5 de hoogste score is. Alle onderdelen moeten beoordeeld worden, anders is de waardering niet geldig. Let op: je kunt een cache slechts één keer beoordelen en je mening daarna niet meer wijzigen.

Wat gebeurt er met jouw waardering?

Jouw waardering wordt direct anoniem verwerkt op MetaCaching.nl. Per cache is aangegeven hoeveel waarderingen er zijn uitgebracht en hoe elk onderdeel gemiddeld is beoordeeld.

Hoe kun je caches zoeken op waardering?

Op de zoekpagina kun je bij zoek op attributen de verschillende waarderingen opgeven als selectiecriteria. Tevens kun je het minimum aantal waarderingen aangeven. Als je bij "Laat zien" een vinkje zet bij MC Waardering, verschijnt in de tabel of op de kaart (aangeduid met b, r en c) de gemiddelde MC Waardering en het totaal aantal stemmen.

Hoe kun je, als cache eigenaar, een banner op je cachepagina plaatsen?

Met een banner op de cachepagina laat je zien hoe spelers jouw cache waarderen. Kopieer de volgende HTML-code naar de cachebeschrijving:

<a href="http://www.metacaching.nl/ranking/rankwp.aspx?wp=w waypoint>"><img src="a href="http://www.metacaching.nl/ranking/rankwpimg.aspx?id=<jouw waypoint>" /></a>

Heeft jouw cache bijvoorbeeld Waypoint GC136KP, zet dan de volgende code op jouw cachepagina:

<a href="http://www.metacaching.nl/ranking/rankwp.aspx?wp=GC136KP"><img src="http://www.metacaching.nl/ranking/rankwpimg.aspx?id=GC136KP" /></a>


Dit is dan het resultaat:

Actieve bezoekers Niet ingelogd, Log in